torstai 15. lokakuuta 2015

Green Fashion Tour: un Autre Voodoo

Seuraavana kierroksellani oli Un Autre Voodoo, jossa on esillä useiden paikallisten käsityöläisten tuotteita unohtamatta kestävää kehitystä ja hitaan muodin periaatteita. Merkit vaihtelevat sesongin mukaan ja liike nostaa esille uusia suunnittelijoita. Toinen perustajajäsenistä on ollut mukana myös VOODOO MARKETin perustamisessa, joka on suunnattu nuorille suunnittelijoille ja järjestetään Berliinissä kolmen kuukauden välein.


Nostan esille muutamia merkkejä, jotka kiinnittivät huomioni. Ensimmäisenä Kimonomono, jonka perustaja Satoko etsii antiikkikimonotakkeja 20-luvulta 80-luvulle ja myy niitä eteenpäin. Kimonofanaatikkona kiinnitin huomiota kauniisiin haoreihin ja muihin silkkisiin ihanuuksiin rekissä.

Kuva Kimonomonon fb-sivulta.
Niels Kalk on kuvittaja ja hahmosuunnittelija. Liikkeestä häneltä löytyi upeita printtejä ja postikortteja käsinpiirretyistä kuvista sekä kollaaseista. Tarttui minulle yksi postikortti mukaankin.



Miolla on aivan järjettömän suloisia lastenvaatteita. Heiltä löytyy käsinneulottuja ihanuuksia sekä hienoja Ariane Chavarriagan piirroksiin pohjautuvia printtejä. Mio ajattelee tekstiilijätteen määrää ja hitaan muodin arvoja, joten mallistot pidetään pieninä ja laadukkaina.

Kuva Mion fb-sivulta.
Gudbling, "Because life is too short to wear boring jewellery!", valmistaa asenteellisia koruja naisille, jotka uskaltavat tulla nähdyiksi. Korujen suunnittelija ja valmistaja Christine on kiinnostunut hippi- ja kansankulttuurista sekä Berliiniläisestä elämästä. Koruissaan hän yhdistää perinteisiä menetelmiä sekä nykyaikaisia korutrendejä.

Kuva Gudblingin nettisivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti