perjantai 2. lokakuuta 2015

Green Fashion Tour: Möon

Ensimmäinen Green Fashion Tourin kohteistani oli Möon, josta löytyy yli 20 hitaan, ekologisen, eettisen ja/tai kestävän kehityksen muodin tuotemerkkiä, joista osa käyttää kierrätysmateriaaleja. Liike oli oikein tyylikäs, vaatteet oli asetettu liikkeeseen värien, eikä tuotemerkkien mukaan, joka oli oikein toimiva ratkaisu noin usean merkin ollessa kyseessä. Suurimmalla osalla merkkejä oli hyvin informatiiviset hintalaput, jolloin pysyi hyvin kärryillä, mikä on kierrätettyä, mikä on muuten vain ekologisempaa. Listaan muutaman tuotemerkin:

Sissel Edelbo on tanskalainen merkki, joka nimi syntyi omistajien toisista nimistä. He tekevät vanhoista intialaisista sareista uusia tyylikkäitä länsimaisia vaatteita. Kaikki materiaalit ovat jommankumman omistajan omin käsin valitsemia ja tuotteet valmistetaan Intiassa. Ihastelin liikkeessä varsinkin sareista valmistettuja pusakoita.

O My Bag valmistaa nahkalaukkuja, joiden materiaalien alkuperää on mietitty eettisistä ja ekologisista näkökulmista. Nopean nettisivujen selailun jälkeen toiminta vaikuttaa melko läpinäkyvältä.

Kings of Indigo valmistaa kestäviä denimtuotteita hitaan muodin periaattein.

Enimmäkseen tästä liikkeestä siis löytyy isompia ja kansainvälisempiä brändejä, ei niinkään Berliinissä valmistettuja tuotteita.

Kierroksen aikana kävin kuudessa eri liikkeessä ja kirjoittelen niistä jokaisesta, kunhan tässä ehdin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti