maanantai 12. lokakuuta 2015

Hylätty lastensairaala

Kävin viikonloppuna kuvailemassa hylätyissä paikoissa. Päätin valita alkuun helpompia kohteita, niin saan kerättyä rohkeutta myöhemmäksi ja uskallan ehkä yrittää Spree Parkiin (verenhimoisista vartiakoirista huolimatta). Paikat löysin Abandoned Berlin -sivustolta. Sieltä löytyy paljon eri kohteita, osaan pääsee ihan vain julkisia hyödyntämällä. Minun pitäisi saada pyörä lainaan myöhemmin, jolloin voisi katsastaa kauempia kohteita.

Ensimmäiseksi valitsin hylätyn lastensairaalan. Oikeasti tämä paikka on ihan naurettavan helppo löytää, mutta huomioni vei tien toisella puolella olevat tyhjät raiteet sekä piikkilanka-aidat. Vielä kun aitojen toisella puolella oli graffiteja, olin aivan varma, että siellä se on.

Sen on pakko olla täällä! Aivan pakko! Graffiteja näkyy jo!
No, käytin ensin aikaani etsien koloa aidasta, koska huomasin unohtaneeni etteivät valitsemani kengät sovi "pienikoloisten" aitojen ylikiipeilyyn. Löysinkin yhden, jonka ali yli hyvä ryömiä, puskassa piilossa kaikilta. Olin jo aiemmin katsellut, että näyttäisi työmaalta, mutten antanut sen häiritä, ovathan työmaatkin varsin kiehtovia (ja siellä oli graffiteja!)

Täällä puskassa kykin ja väistelen ihmisiä..
No, tottuneena työmaille "eksyilijänä" katselin tarkkaan näkyykö työmiehiä. Koneen kopissa ei ketään, eikä toisessakaan, mutta sitten bongasin kolmen tyypin porukan vissiin tarkastelemassa rakennustöiden etenemistä. En halunnut käyttää "olen tyhmä turisti eksyksissä" -korttia aivan vielä, joten kömmin kolosta takaisin.

Seuraavan tunnin ajan kiipeilin siellä sun täällä, pääsin sisällekin, mutta totesin ettei sairaalaa näy. Aloin jo panikoitua, että onko se purettu?! Palasin lähtöpisteeseeni ja tarkastelin karttaa, kävelin vähän ympyrää, kunnes silmäni osuivat siihen: tietenkin se oli toisella puolella tietä ja aivan näkyvissä.
Siellähän se olikin, ups.
Aidattuhan se tietenkin oli joka kulmalta, mutta aidan yli pääsi melko helposti. Poistullessani huomasin jonkun taivuttaneen aitaan kolon, josta olisi päässyt kiipeämättäkin.



Ihmiset yrittävät kovasti pitää yllä pelottavaa "zombiesairaala"-tunnelmaa edes tageilla. Tosiasiassahan tuo tunnelma on aikalailla kaikonnut jo iät sitten, kun sairaalaa on jo tuhottu vuosikausia ja jäljelle ovat jääneet vain puitteet. Tässä parhaimmistoa pelottelumaalauksista:





Nyt lopetan turhat löpinät ja tässä kuvia, niin paljon kuvia!







Kellari oli pimeä ja pelottava :S



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti