lauantai 12. syyskuuta 2015

Esittely ja TYÖTARJOUKSIAAA~

Pitäisikö nyt ensimmäisessä postauksessa vähän alkuun esitellä itseään. Lyhyt esittely löytyy myös tuolta "Kirjoittaja"-sivulta!

Olen 25-vuotias keväällä valmistunut vaatetusompelija. Opintoni suoritin Tampereella Tredussa. Lähden 18.9 (eli ihan kohta!) Berliiniin työharjoitteluun Ready for Life -ohjelman kautta. Blogissani tulen kertomaan vaihdosta niin "turisti"kuin ammatillisestakin näkökulmasta.

Opiskelujeni aikana olen tehnyt eteenpäin omaa vaatemerkkiäni Vihree kala. Vihree kala on kestävän kehityksen vaatemerkki, jossa päämateriaalina käytän vanhoja, puhkikuluneita farkkuja, joista muotoutuu uusia farkkuja!

Kuva: Aatu Seppänen

Opiskelujeni aikana olen myös tehnyt tai ollut mukana useissa teatteri- ja lyhytelokuvapuvustuksissa Tampereella. Edellisen harjoitteluni suoritin Vilmavalla viime keväänä, jolloin teimme roskista puvustuksen Parsifaliin. Viimeisin puvustukseni oli Teatteri Lahjattomien musikaaliin Jonkun on oltava Pan.

Kaikissa töissäni pyrin käyttämään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja ja työskentelyni on hyvin materiaalilähtöistä. Piirrän luonnoksia, mutta hyvin usein idea malliin on lähtenyt jostain olemassaolevasta materiaalista.

Kielitoimiston haastattelussa minulta kysyttiin, mikä on pääpointtini, mihin haluan pyrkiä. Kysymykseen on hankala vastata, koska tahtoisin tehdä monenlaisia asioita ja oppia aina uutta! Pelkään jääväni junnaamaan yhteen asiaan. Kuitenkin vastasin kysymykseen haluavani viedä Vihreetä kalaa eteenpäin ja oppia lisää kestävän kehityksen muodista.. Olen kalaillut kaiken muun sivussa niin pitkään, että olisi mielenkiintoista nähdä mitä siitä poikisi, kun painaisi vaan täysillä eteenpäin. Berliini vaikuttaa muutenkin otolliselta paikalta tällaisten asioiden oppimiseen ja monimuotoinen katukulttuuri varmasti inspiroi minua ennestään!

Minulle tuli jo pari työharjoittelupaikkatarjousta, joista sain valita mielenkiintoisemman. Valinta ei ollut mitenkään helppo, kun yrityksiin pystyi tutustumaan tietenkin ainoastaan facebook- ja nettisivujen kautta. Ei voinut tällä kertaa udella keltään tutuilta, että kuinka harjoittelu oli mennyt paikassa tai muuta, eikä mennä vaivihkaa käymään ja katsomaan miltä paikassa näyttää.

Työharjoitteöupaikoissa minulle on tärkeää hyvä ilmapiiri. Useimmiten stressaan kaikista eniten siitä, että millaisia ihmiset siellä ovat ja tullaanko hyvin juttuun. Rankoistakin hommista ja pitkistä työpäivistä selviää, kunhan vaan on hyvä porukka. Minua vähän harmittikin, ettei tekijoistä oltu kerrottu aivan kauheasti..

Vaihtoehdot olivat: Upcycling Fashion Store ja Kollateralschaden. Upcycling Fashion Storessa on myynnissa useita eri kestävän kehityksen merkkejä, kuten suomalaisille tuttu Globe Hope. Lisäksi heillä on oma vaatemerkki.

Kollateralschaden valmistaa ekologiset arvot huomioonottaen miesten ja naisten vaatteita, enimmäkseen huppareita t-paitoja yms. Tilattaessa hupparia, se voidaan kustomoida asiakkaan mitoille, esimerkiksi hihat voidaan leikata pidemmällä kaavalla.

Kollateralschadenin idea oli hyvä, muutamia perusmalleja, arkikäyttöön soveltuvia malleja, joita tilauksesta valmistetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Pelkän trikoon ompeleminen kolme kuukautta kuulosti kuitenkin minusta vähän tuskastuttavalta ja yksipuoliselta, vaikkakin tuotteen brändäys- ja markkinointijuttuja harjoittelussa olisi varmasti oppinut. Nettisivuja verratenkin Kollateralschaden oli pidemmälle mietitty ja taidokkaammin tehty kuin Upcycling. Päädyin kuitenkin Upcyclingiin, koska ajattelin paikan olevan monipuolisempi ja tutustuin samalla useisiin eri brändeihin ja heidän mainostamistapaansa. Siinäkin mielessä on oma lehmä ojassa, että voisin nähdä myös VK:n myynnissä siellä, muttei mennä asioiden edelle. ;)

En ole varma käynkö vielä Saksaan päästyäni työhaastattelussa tai jotain. Kielitoimiston edustaja ilmaisi vain näiden "olevan kiinnostuneita profiilistani" ja pyysi valitsemaan kiinnostavamman. Asumishommatkin ovat jo tiedossa, tulen asumaan jaetussa kämpässä. Sijaintia en muista, mutta ryhdyn perehtymään toden teolla sinne löytämiseen ensi viikon puolella, ettei sitten tarvitse Berliinissä harhailla!

Alle viikko aikaa Suomessa, hurr! Voisin kirjoittaa enemmälti lähtö- ja pakkaamismietteitä myöhemmin. Tervetuloa seuraamaan blogiani, yritän olla aktiivinen ja kommentit piristävät aina päivää! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti